utorok 13. augusta 2013

Čiernym čajom proti cukrovke


cierny-caj
Nové prípady cukrovky pribúdajú geometrickým radom a milióny detí a dospelých trpia príznakmi tejto zákernej choroby bez toho, aby vedeli, čo sa s nimi vlastne deje. diabetes ovplyvňuje doslova každý orgán v tele, keď sa naruší harmónia medzi glukózou a inzulínom a vysoký objem cukrov postupne ničí jemné kapiláry očí a ľadvinového systému spôsobujúc slepotu a kolaps obličiek. vedci predpokladajú, že do roku 2030 bude jeden z troch Američanov postihnutý nejakým typom cukrovky, čím sa cukrovka stane nepochybne epidémiou.

Akékoľvek prírodné jedlo alebo zlúčenina, ktorá môže zlepšiť zničujúce efekty cukrovky a zabrániť serióznym komplikáciám, môže poskytnúť nejaký stupeň nádeje na zmiernenie alebo vyliečenie. Tím vedcov publikoval výsledky systematickej analýzy v BMJ Open žurnále, ktorá hovorí, že v krajinách, ktoré konzumujú veľa čierneho čaju je nízky výskyt cukrovky typu II. sledovali konzumáciu čierneho čaju v 50 krajinách sveta, aby tento výsledok potvrdili.

Výskumníci pozbierali dáta zo širokého okruhu krajín aby ukázali prevládanie infekčných, kardiovaskulárnych chorôb ako aj rakoviny a cukrovky. nebolo prekvapením, že Briti a Íri majú najvyššiu konzumáciu čierneho čaju zatiaľčo južná kórea, brazília a mexico najnižšiu. používajúc detailnú štatistickú analýzu porovnávajúcu pitie čaju s výskytom chorôb, vedci boli schopní dokázať efekt pitia čaju ako indikátor zdravotného stavu na populácii.

Vedci zistili, že konzumácia čierneho čajú má vplyv na počet pacientov postihnutých cukrovkou, ale nie na žiadne iné choroby, ktoré študovali. v krajinách kde konzumujú veľa čierneho čaju, boli hodnoty cukrovkárov lineárne nižšie ako v krajinách, kde sa ho pije málo. rovnako preukázali, že je v týchto krajinách menej obéznych ľudí. 

Ako vieme, veľa predchádzajúcich štúdií dokazuje prítomnosť zdraviu prospešných antioxidatov flavonoidov v zelenom a čiernom čaji. sú to látky protizápalové, protirakovinové, pomáhajú pozastaviť, predísť a liečit kardiovaskulárne choroby, demenciu a diabetes. fermentačný proces dokáže pri zelenom a čiernom čaji zvýšiť produkciu, obsah týchto dôležitých látok. pitie týchto čajov pomáha telu kontrolovať cukry v krvi, produkciu inzulínu a glukózy a zastaviť procesy, ktoré vedú k cukrovke.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára