nedeľa 7. apríla 2013

Domáca biokozmetika - nebojte sa jej

Ako sa biokozmetika teší čoraz väčšej popularite, objavuje sa aj stále viac receptov na domáce kúry v starostlivosti o vlasy. Je jasné, že pravá biokozmetika je taká, akú si viete vyrobiť z prírody aj sami doma. Ak máte vlasy, ktoré strácajú objem, skúste napríklad žihľavovú kúru. Dodá unaveným vlasom objem a posilní ich. Ak pridáte niekoľko kvapiek levanduľového esenciálneho oleja, vlasy nielen prevonia ale aj príjemne zmäkčí.
2-4 polievkové lyžice sušenej žihľavy dajte do 250 ml čistej alebo destilovanej vody a priveďte do varu. Na miernom ohni varíme polhodinku. Odstavíme, scedíme a použité bylinky vyhodíme. Po vychadení si touto zmesou prepáchneme vlásky, nezmývame.
Biokozmetika vie nahradiť aj kondicionér. Avokádo je výborná náhrada kondicionéra pre suché vlasy. Zvláčňuje a hydratuje. Avokádo zmiešané s olejom z pšeničných klíčkov a jojobovým olejom nanesieme na umyté vlasy, zakryjeme igelitovým sáčkom, aby vaše telesné teplo zvýšilo účinok kondicionéru. Necháme pôsobiť 15 až 30 minút a dôkladne opláchneme.  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára