nedeľa 7. apríla 2013

Príroda a kozmetika


Sézamový olej patrí medzi najobľúbenejšie suroviny ľudí, ktorých upútala vlasová biokozmetika. Získava sa zo sezamových semienok. Je veľmi výživný, má vysoký obsah vitamínov, minerálov, proteínov, lecitínu a aminokyselín. Vysoký obsah fytosteroidov v sézamovom oleji ho predurčuje na použitie pri hydratácii a bikozmetika ho rada používa ako súčasť kondicionérov.

Vďaka značnému obsahu antioxidantov je tiež veľmi stabilný, takže sa rýchlo nekazí. Okrem iného chráni aj pred slnečným žiarením. Najnovšie štúdie dokázali, že sezamový olej obsahuje množstvo linoleovej mastnej kyseliny, má antibakteriálne, protiplesňové a protizápalové vlastnosti a môže hrať rolu pri potlačení rakovinového bujnenia.

Slnečnicový olej - výťažok z nádherných rastlín slnečníc má zvláčňujúce účinky. Obsahuje výživné vitamíny a minerály a je to univerzálna bikozmetika pre všetky typy pleti.

Gél z aloe vera sa nachádza v listoch tejto zázračnej rastliny. Má veľmi pozoruhodné liečivé vlastnosti: ukľudňuje, pôsobí antibakteriálne, antisepticky, hydratuje a zvláčňuje pokožku. To z neho robí najobľúbenejšiu rastlinu v naturálnom prístupe k pleti a organizmu.

Biokozmetika ho často využíva pri prípravkoch pre citlivú a problematickú pokožku.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára